001Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras,

Pušyno g. 8, Lekėčiai, LT-71225, Šakių raj.

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, Juridinio asmens kodas 190821325

Tel. 866877698, el.p.rastine@lekeciai.sakiai.lm.lt


fb

Patyčių dėžutė

 Erasmus+ programos projekto „Life is math around us“ tarptautinis susitikimas Turkijoje

  Kovo mėnesio 14 – 19 dienomis Lekėčių mokyklos 4 mokinių ir 3 mokytojų komanda vyko į nuplanuotą Erasmus+ programos projekto „Life is math around us“ tarptautinį susitikimą Turkijos mieste Osmanyje. Projekte dalyvauja Slovakijos, Portugalijos ir dvi mokyklos iš Turkijos. Projekto pagrindinis tikslas yra skatinti domėjimąsi gamtos mokslais, technologijomis ir matematika, pirmenybę teikiant bendrųjų gebėjimų ugdymui. Šio susitikimo tema buvo matematika žaidimuose. Mokiniai kūrė žaidimus, žaidė juos su kitų šalių bendraamžiais, o mokytojai dalijosi profesine patirtimi, kaip matematinius  žaidimus integruoti į pamokų turinį. Neliko užmiršta ir tarptautinė Pi diena.

 Dvi susitikimo dienas skyrėme regiono istoriniam ir kultūriniam pažinimui, aplankėme Kapadokiją, jos požeminius miestus, bažnyčias statytas uolose daugiau nei 2000 prieš m.e. bei Adanos miestą. Šeimininkai geranoriškai aprodė Sultono Ahmedo mečetę kuri buvo pastatyta 1609 Osmanų imperijos sultono Ahmedo I.  Mokiniai turėjo unikalią galimybę apžiūrėti ir mečetės vidų.

 Projekto veiklos susitikimo metu praplėtė mokinių akiratį, kalbinius ir dalykinius įgūdžius  o mokytojams leido  stebėti skirtingus mokymo metodus ir išbandyti naujas strategijas.

 Greitai prabėgo penkios edukacinių ir kultūrinių veiklų kupinos dienos suartinusios skirtingų šalių moksleivius. Išsiskyrėme su viltimi vėl susitikti Lisabonoje gegužės mėnesyje.

Draugo nuotrauka

205x90

svarbu

KK projekto logo

Reflectus baneris 500

1809l

Go to top