001Lekėčių mokykla-daugiafunkcis centras,

Pušyno g. 8, Lekėčiai, LT-71225, Šakių raj.

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, Juridinio asmens kodas 190821325

Tel. 866877698, el.p.rastine@lekeciai.sakiai.lm.lt


fb

Patyčių dėžutė

Projekto veiklos keičia moksleivių gyvenimus

   IMG 20220930 WA0001 (1)Panemunių mokyklos daugiafunkcio centro Lekėčių skyriaus moksleiviams, projekto „Eco schools – sustainable tomorrows“ dalyviams, rugsėjo mėnesio paskutinė savaitė buvo labai įspūdinga. Mokykloje šurmuliavo projekto susitikimo dalyviai iš Vokietijos, Italijos, Turkijos ir Ispanijos. Veiklos vijo viena kitą, o dar ir internetinis tiltas su partneriais iš Kroatijos! Sėkmingai įgyvendinome planus testuoti orą kerpių metodu miške, stebėti besibūriuojančias gerves Novaraisčio rezervate, Išklausyti profesorių D Šileikienės ir L Česonienės paskaitas VDU Žemės Ūkio Akademijoje ir priesiliesti prie modernių įrenginių, su kuriais magistrantai tiria vandens ir oro taršą, lankytis Kauno Marių regioniniame parke, išklampoti
   Dubravos pelkes ir geologinius takus, stebėti atodangas lydint profesionaliam gidui, lankytojų centro administratoriui E. Makrickui, paplaukioti laivu po Kauno marias ir pabūti ten, kur anksčiau buvo kaimas, o dabar – marių vanduo. Ir tai tik dalis veiklų, kurias atliko moksleiviai. Komandinis darbas Kauno T.Ivanausko muziejuje buvo bene lengviausias, bet labiausiai įtvirtinantis draugystę, o diskusijos apie anglies pėdsaką, kurį mes paliekam atmosferoje, nepaliko abejingų. Visi nutarėme keisti savo gyvenimą į labiau tvarų, kuo mažiau eikvojantį gamtos resursus.
   Likęs fotografijų albumas ant mokyklos suolo dar ilgai primins šias kupinas pažinimo ir įspūdžių dienas, o patirtis, žinios ir užsimezgusi draugystė lieka neįkainojamomis vertybėmis kiekvieno širdyje.

Projekto nuotraukų albumas

Projekto „Eco schools – sustainable tomorrows“ koordinatorė R. Krikštopaitienė

205x90

svarbu

KK projekto logo

Reflectus baneris 500

1809l

Go to top